IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неохим удвоява приходите си от продажба на продукция през първото полугодие

Дружеството е разсрочило с още две години изплащането на задълженията си към Булгаргаз

12:13 | 26.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Неохим удвоява приходите си от продажба на продукция през първото полугодие

Консолидираните продажби на Неохим АД през първата половина на годината се увеличават с 62% на годишна база до 90,9 млн. лв., като приходите от продажба на продукция се удвояват до 88,2 млн., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Консолидираната загуба на дружеството за полугодието намалява до 3,2 млн. лв., при отрицателен резултат от 7,9 млн. лв. за същия период на миналата година.

На неконсолидирана основа приходите на компанията за първите шест месеца нараснаха със 71% на годишна база, а загубата се понижи до 2,6 млн. лв. от 8,2 млн. лв. за първото шестмесечие на 2009.

Неохим АД консолидира резултатите на Неохим Инженеринг ЕООД, Неохим Кетъринг ЕООД, Неохим Протект ЕООД и Neochim Ltd. - Одрин, Турция. Първите три са еднолична собственост на Неохим, а участието в турското дружество е 99,8%.

През второто тримесечие на годината, което е и част от торовия сезон, не можа да бъде достигнато максимално натоварване на производствените мощности, се казва в доклада за дейността на дружеството.

Разработването на нови пазари, както в страната, така и в чужбина, и навлизането в Европейския съюз остават приоритети на групата, но при сегашната ситуация това е крайно трудно, се казва още там.

Последната сделка с акциите на Неохим на БФБ е от 24 август на цена 23,30 лв. за брой, което представлява понижение от 6,8% от началото на годината и спад от 33% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 61,8 млн. лв.

 

Свързани компании:

Неохим АД(NEOH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още