IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигационерите на ЕЛАРГ удължиха облигациите на дружеството с 3 години

Лихвата се повишава от 7% на 8,5%

18:12 | 31.08.10 г.
Облигационерите на ЕЛАРГ удължиха облигациите на дружеството с 3 години

Облигационерите на ЕЛАРГ фонд за земеделска земя АДСИЦ одобриха удължаване на срока на емисията с 3 години на проведеното днес общо събрание, съобщиха от АДСИЦ-а.

Стойността на емисията е 10 млн. евро с първоначален лихвен процент от 7% и падеж на 03 август 2010 г.

Лихвата за новия период ще бъде 8,5% годишно. Подробна информация за условията по емисията ще бъде включена в актуализирания проспект, който ще бъде изготвен в най-кратък срок, съобщават от дружеството.

“Успешното преструктуриране на емисията в условията на усложнената глобална обстановка за извършване на подобни операции демонстрира силната подкрепа, която ЕЛАРГ получава от своите облигационери. Способността на ЕЛАРГ да обслужва и изплаща облигациите е доказателство за все по-добрата работа на фонда, неговата висока ликвидност и растящи приходи,” коментира Веселин Данев, изпълнителен директор на Агроменидж АД, обслужващо дружество на ЕЛАРГ фонд за земеделска земя АДСИЦ.

Средствата от облигационната емисия са използвани за покупката на парцел в местността Камбаните в София.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 41% до 0,585 лв. за акция и 35 млн. лв. пазарна капитализация. Дружеството притежава близо 300 хил. дка земеделска земя.
 

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още