IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дават още до 10 млн. лв. за преустройства и довършване на „военното НДК“*

До момента в изграждането на Националния армейски комплекс са инвестирани 32 млн. лв.

13:12 | 01.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Дават още до 10 млн. лв. за преустройства и довършване на „военното НДК“*

Правителството осигури до 10 млн. лева за преустройството и завършването на две обособени части от Националния армейски комплекс в София - кино-конферентната зала и хотелския комплекс, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Осеметажният хотел е със застроена площ от 1703 кв. м и може да бъде преустроен в административна сграда. По предварителни оценки сградата е подходяща за настаняване на Агенцията по вписванията, Административния съд - София-област, Върховната административна прокуратура, Военно-апелативната прокуратура и Софийската окръжна прокуратура.

Пететажната кино-конферентна зала също може да функционира самостоятелно и да се използва за нуждите на министерствата на отбраната и на правосъдието, се посочва в съобщението.

По-рано днес министърът на отбраната Аню Ангелов каза пред журналисти след заседанието на Министерския съвет, че до момента изграждането на комплекса, известен като "военното НДК", е струвало 32 млн. лева, но в него трябва да се вложат още 10 млн. лв., за да получи разрешение за ползване.

Собствеността на обекта е публична държавна и тя ще се раздели, коментира министърът. Една част ще бъде за учреждения на Министерството на правосъдието, а другата ще се ползва от Министерството на отбраната, добави той.

Министър Ангелов заяви, че няма нова кандидатура за шеф на военното разузнаване. На въпрос как ще се развие този спор и докога може да се чака, министърът заяви: "Не мога да коментирам, трябва да питате президентската институция".

*Актуализирано към 14:25

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още