IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма с 14% повишение на продажбите през август след 20% ръст в износа

За първите осем месеца на годината приходите от продажби се увеличават със 17% на годишна база, благодарение на 27% ръст на износа

16:07 | 03.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Софарма с 14% повишение на продажбите през август след 20% ръст в износа

През август Софарма АД е реализирало 14% ръст на приходите си от продажби на годишна база, се казва в уведомление на компанията, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Продажбите на дружеството през юли спаднаха с 23% на годишна база, като износът намаля с 42% заради незапомнените жеги в Русия.

Ръстът през август е благодарение на продажбите за износ, които се увеличават с 20% на годишна база, докато продажбите за вътрешен пазар запазват нивото си. Износът съставлява 74% от продажбите на фармацевтичната компания за месеца.

За първите осем месеца на годината приходите от продажби се повишават със 17% на годишна база, се казва още в уведомлението.

Увеличението се дължи на 27% ръст на износа и запазване на продажбите за вътрешен пазар, което означава, че експортът е с дял от 68% в продажбите на компанията за периода.

През второто тримесечие на 2010 консолидираните продажби и печалбата на Софарма се повишиха с 24% на годишна база.

За полугодието приходите от продажби нарастват с 23% на годишна база, а печалбата – с 28%.

Акциите на Софарма прибавиха 0,8% в днешната търговия на БФБ до 3,94 лв. за брой, което представлява понижение от 0,5% от началото на годината и ръст от 28% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 520,1 млн. лв.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още