IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Флорина преструктурира облигационната си емисия

Дружеството разсрочи 800 хил. евро главница, дължима през следващите 12 месеца

17:21 | 12.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Флорина преструктурира облигационната си емисия

Общото събрание на облигационерите на Флорина България АД, състояло се на 7 октомври, е гласувало за преструктуриране на емисията, се казва в уведомление на Банка Пиреос България АД, довереник на облигационерите, публикувано чрез БФБ.

Облигациите на Флорина България АД са за 8 млн. евро и са издадени на 14 септември 2007. Срокът им е 7-годишен, а годишната лихва е 7,5%, платима на 4 части.

Флорина пропусна главничното плащане за март (160 хил. евро) и впоследствие то бе прибавено към последната дължима вноска по главницата на облигациите.

Досега е изплатена главница за 960 хил. евро, а изплащането на останалата част Общото събрание е решило да стане по схема, чрез която се разсрочва 800 хил. евро главница, дължима през следващите 12 месеца.

Общото събрание е гласувало за включването на две допълнителни изисквания към емитента.

Първото е Флорина да увеличи регистрирания си капитал с парични вноски в размер на левовата равностойност на минимум 3 млн. евро, като капиталът трябва да бъде вдигнат с 2,2 млн. евро до края на 2010 (но не по-късно от 45 дни от получаването на разрешение от КЗК) и с още 800 хил. лв. до края на 2011.

Второто условие е емитентът да поддържа следните финансови показатели, изчислени на базата на последния официален финансов отчет: Задължения / EBITDA < 10, EBITDA / Разходи за лихви > 1,5 и Задължения / Собствен капитал < 6, като задълженията включват общия размер на всички текущи и нетекущи задължения на дружеството.

Свързани компании:

Флорина – България АД - облигации(9MBA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още