IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Флорина ще изчака решението на облигационерите преди да плати главница

Дружеството е просрочило плащане на главница, което е трябвало да стане на 14 март 2010 г.

13:23 | 16.03.10 г.
Флорина ще изчака решението на облигационерите преди да плати главница

Флорина България АД не е платила дължимото на 14 март 2010 г. главнично плащане по своя емисия облигации, съобщи  чрез БФБ-София довереникът на облигационерите Банка Пиреос България АД.

След провеждане на извънредното Общо събрание на облигационерите на 25 март 2010 г., в зависимост от решенията, които ще бъдат взети, ще бъдат направени съответните корекции на параметрите на емисията в информационната система на БФБ – София АД.

Събранието на облигационерите трябваше да се проведе на 12 март, но поради забавено вписване на поканата за него в Търговския регистър то е било отложено за 25 март.

Тогава облигационерите ще решават дали да позволят промяна в погасителния план по главницата на Флорина Бългрия АД. Предложението е за отсрочване на частичните плащания по главницата с 12 месеца, като подновяването да започне с 14-то лихвено плащане на 14 март 2011 г.

От Флорина България АД уточниха за Investor.bg, че са извършили лихвеното плащане на 14 март 2010 г., а за главничното плащане, се водят разговори за разсрочване.

Ако облигационерите не са съгласни с разсрочването Флорина е обещала да плати главницата.

Облигациите на Флорина България АД са за 8 млн. евро и са издадени на 14 септември 2007 г. Срокът им е 7 годишен, а годишната лихва е 7,5%, платима на 4 части.

Сред другите проблемни емисии, търгувани на БФБ-София, се нареждат тези на Алу-пластАлен макБалканкар Заря и други.

Свързани компании:

Флорина – България АД - облигации(9MBA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още