IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК с нова санкция за такситата ОК Суперлукс

Компанията продължава да не изпълнява решение на комисията за прекратяване на имитация

08:53 | 11.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК с нова санкция за такситата ОК Суперлукс

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер четири хиляди лева на таксиметровата компания „ОК Суперлукс” ООД. Причината е неизпълнение на решение на КЗК от 2008 година, с което е постановено прекратяване на извършване на имитация на конкурентни компании.

„ОК Суперлукс” ООД извършва таксиметров превоз на пътници на територията на гр. София.

Производството на КЗК е установило, че компанията продължава да заблуждава гражданите след като вече бе санкционирана за имитация на конкурента си ОК Супертранс и решението бе потвърдено окончателно от ВАС.

В производството са били събрани доказателства, от които безспорно се установява, че „ОК Суперлукс” ООД продължава да използва същите отличителни знаци, установени и с решението на КЗК от 2008 г.

Към подадения до КЗК сигнал е представен касов бон, безспорно индивидуализиращ превозвача, автомобила и датата, на която е била ползвана услугата.

За да ползва услугите на превозвача, лицето е било подведено от присъстващия върху автомобила телефонен номер 8732121, който е почти идентичен с телефонния номер на ”ОК Супертранс”, и се използва активно в дейността на същия.

При определяне размера на санкцията от КЗК са взели предвид повторността на нарушението, възпрепятстването на производството от страна на ответното дружество и неговото икономическо състояние.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още