IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват до 35% ръст на инвестициите в бизнес имоти в света догодина

Консултанти прогнозират преките инвестиции в бизнес имоти да надхвърлят 350 млрд. долара през 2011 г., което ще е най-високото ниво от 2008 г. насам

14:13 | 19.11.10 г. 1
Очакват до 35% ръст на инвестициите в бизнес имоти в света догодина

Преките инвестиции в бизнес имоти в глобален мащаб ще отбележат ръст между 25% и 35% до над 350 млрд. долара през 2011 г., което ще е най-високото ниво от 2008 г. насам, сочи проучване, цитирано от Ройтерс.

Основен двигател на ръста се очаква да е силното увеличение в Азиатско-тихоокеанския регион.

Консултантската компания Jones Lang Lasalle (JLL) пише в свой доклад за перспективите пред глобалния пазар, че 2011 “изглежда ще бъде обещаваща година за инвеститорите, които търсят да се възползват от подценени възможности на пазара на бизнес имоти.”

В него пише още: “Възстановяването... ще бъде сегментирано по тип продукти и география, като първокласните имоти ще продължат да се справят по-добре от второкласните... и Азиатско-тихоокеанският регион ще води подема, преди Европа и Северна Америка.”

“Ще видим раздвижване на вторичните пазари, когато пресъхне предлагането на първокласни продукти или то достигне нерационални нива.”

Силната конкуренция ще вдигне капиталовите стойности на активите трофеи през годината, докато тези на голяма част от вторичния пазар се очаква да „газят близо до цикличното дъно“.

Очаква се наемите на първокласни офиси в Москва да нараснат с около 20%, докато тези в Токио, Хонконг, Сингапур, Лондон, Париж, Сао Пауло, Шанхай, Ню Йорк, Сан Франциско, Торонто и Вашингтон да отбележат ръст от между 10% и 20%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Ogibogi
преди 13 години
Рекламен трик за да се раздвижи пазара !!! Смехотворно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още