IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат с 33% ръст в продажбите и 2,2% повишение на печалбата през октомври

За първите десет месеца на годината приходите от продажби се увеличават с 56% на годишна база, а печалбата – с 14%

19:17 | 19.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Монбат с 33% ръст в продажбите и 2,2% повишение на печалбата през октомври

Консолидираните приходи от продажби на Монбат АД и Монбат Рисайклинг ЕАД през октомври нарастват с 33% на годишна база до 19,8 млн. лв., показва уведомление на Монбат, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg. Ръстът на продажбите през септември бе 40 на сто.

Поради отделянето на рециклиращото производство на Монбат в Монбат Рисайклинг за съпоставимост се сравняват консолидираните данни на Монбат и Монбат Рисайклинг с тези на Монбат на индивидуална база преди отделянето.

Консолидираната печалба преди данъци на Монбат и Монбат Рисайклинг за месеца се повишава с 2,2% на годишна база до 2,1 млн. лв.

За първите десет месеца на 2010 г. приходите от продажби нарастват с 56% на годишна база до 148,2 млн. лв., а печалбата – с 14% до 17,4 млн. лв.

По-рано днес дружеството обяви, че снощи е възникнал пожар в цех на Монбат, който няма да доведе до спиране на нормалната производствена дейност на компанията и няма да се отрази съществено на нейните резултати.

През миналата седмицата Монбат внесе в КФН проспект за двойно листване на друг пазар, освен БФБ-София, и обяви, че е в процес на договоряне на кредит от ЕБВР за 15 млн. евро.

Акциите на Монбат отстъпиха с 0,6% в днешната търговия на БФБ до ниво от 6,21 лв. за брой, което представлява понижение от 4,5% от началото на годината и спад от 12% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 242,2 млн. лв.
 

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още