IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартират пет нови комасационни проекта

След реализирания проект в с. Катунец от Българската асоциация на собствениците на земеделска земя планират нови проекти в различни райони на страната

09:17 | 06.12.10 г.
Стартират пет нови комасационни проекта

Членовете на Българската асоциация на собствениците на земеделска земя (БАСЗЗ) планират да започнат нови 5 комасационни проекта, в които да приложи опита от реализирания проект в с. Катунец, общ. Угърчин, обл. Ловеч.

Информацията бе представена на семинар на асоциацията в Банско.

Първият проект е в с. Момина църква, където 15% от обработваемите земи са собственост на членове на БАСЗЗ, а други 30% са на община Средец (обл. Бургас). В момента средната площ на парцелите в землището е 12 дка.

Вторият проект е в с. Студена, община Свиленград, област Хасково. Там членове на БАСЗЗ притежават 14% от земите, общината притежава 19,5%, а държавни са около 1%. Средният размер на парцелите е 9 дка.

Третият проект е в с. Раздел, община Елхово, област Ямбол, където членове на БАСЗЗ притежават 20% от обработваемата земя, а 9% са общински. Средният размер на парцелите в землището е 18 дка.

Останалите два проекта ще бъдат реализирани в Шуменска област, но повече подробности засега не са известни.

Разходите по комасирането на един парцел са около 50 лв., което е разходи за скици и други.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още