IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летище София очаква 6% ръст на обслужените пътници за годината

Прогнозната печалба на столичното летище за 2010 г. е 14 млн. лева

11:18 | 06.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
 Летище София очаква 6% ръст на обслужените пътници за годината

Летище София предвижда тази година да обслужи общо над 3,32 млн. пътници, което е с 6% повече на годишна база, съобщи оперативният директор на летището Николай Кабакчиев, цитиран от БТА. Очакваният брой обслужени самолети за 2010 г. е 47 130, което е с 3,1 на сто повече от предходната година.

Прогнозната печалба, която ще реализира Летище София за 2010 г., е 14 млн. лева.

Летище София предприе всички мерки по покриване на изискванията за присъединяване към Шенген, посочи още Кабакчиев. В пълна степен са спазени изискванията на Гранична полиция. На Терминал 1 вече е факт пълното разделяне на пътниците от Шенген и тези от другите страни.

Предвижда се до дни да стартира процедурата за разширение на Терминал 2. Има и процедура за разделяне на пътникопотока, докато се извършват строителните дейности.

По отношение на търговските обекти на територията на аерогарата стремежът е да бъде осигурено разнообразие от магазини, чрез които да бъде предложено на пътниците разнообразие от стоки и услуги с високо качество при цени, съизмерими с тези в търговските обекти в София, казва Кабакчиев. Стремежът ни е да привлечем най-добрите оператори и брандове, респективно най-доброто обслужване за клиентите на столичното летище, твърди оперативният директор.

Той посочва, че през последния месец са пуснати в експлоатация два нови магазина на Терминал 2 - „Пакетирани хранителни стоки" в обществена зона и „Магазин за книги, вестници и списания" в зоната за пътници. В обществена зона предстои и отваряне на магазин за „Цветя и сувенири". Наред със запълването на наличните търговски площи има идея за въвеждане и на нови площи, за нови търговски обекти, разположени по пътя на пасажерите до изходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още