IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изследване посочи Facebook за най-доброто място за работа в САЩ

Основателят на сайта пък бе избран за личност на годината

15:41 | 15.12.10 г.
Изследване посочи Facebook за най-доброто място за работа в САЩ

Facebook е най-добрата голяма компания в САЩ за работа, сочи проучване на сайт за кариери, цитирано от Ройтерс.

Компанията, която се занимава с управлението на социалната мрежа, задмина Southwest Airlines и консултантската фирма Bain&Company в списъка на Glassdoor – сайт, в който потребителите публикуват мненията си относно работодатели и впечатленията си от различни места, на които се трудят.

Работниците изглежда са най-нещастни, когато на работното им място липсва комуникация. Най-добре пък се оценяват от служителите места, в които има „солидна и ясно разграничима корпоративна култура“, казва Робърт Боман, изпълнителен директор на Glassdoor.

Сайтът е запитал потребителите си каква оценка биха дали на работните си места, имайки предвид фактори като заплащането и компетенцията на ръководството.

В челната десетка на компаниите са General Mills, която развива дейността си в областта на хранителните продукти, фирмата за човешки ресурси Edelman, световната мениджмънт и консултантска компания Boston Consulting, софтуерната SAS Institute, технологичните консултанти от Slalom Consulting, онлайн търговците от Overstock.com, както и частната инвеститорска компания Susquehanna International Group.

Изследването е проведено сред 150 хил. потребители в сайта през цялата 2010 година и е обхванало компании, в които работят повече от 500 души.

Днес списание Time обяви и избора си за човек на годината – основателят на Facebook Марк Цукерберг. Въпреки предположенията, че това ще бъде лицето на сайта WikiLeaks Джулиан Асанж, създателят на социалната мрежа надмина „колегата си“, който също се прочу благодарение на интернет и скандалните разкрития, които направи.

„За обединяването на повече от половин милиард души, за създаването на нова система за обмен на информация и за това, че промени живота ни“, обясни избора си за личност на годината редакцията на списанието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още