IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансират със 7 млн. лева нарязването на риболовни кораби за скрап

В ИАРА вече се приемат проекти за постоянно прекратяване на риболовни дейности по Оперативна програма „Рибарство”

10:31 | 04.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Финансират със 7 млн. лева нарязването на риболовни кораби за скрап

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) вече приема проекти за нарязването на риболовни кораби за скрап. Те ще се финансират от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” (2007-2013 г.) по мярката „Публична помощ за постоянно прекратяване на риболовни дейности”, съобщиха от агенцията. Бюджетът на мярката е около 7 млн. лв.

Освен за нарязването на корабите на скрап може да се кандидатства и за пренасочването на същите плавателни съдове към дейности, различни от риболов - туризъм, създаване на кораб-музей, обучение или потапяне на риболовния кораб за създаване на изкуствени рифове.

Средствата са за риболовни кораби, извършващи своята дейност в акваторията на Черно море и плаващи под български флаг. По мярката могат да кандидатстват еднолични търговци или юридически лица, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите.

Безвъзмездната финансова помощ сe предоставя за премии на собствениците на риболовните кораби. С тези премии ще се компенсират загубите на доходи. Финансовата помощ е до 100% от размера на изчислените премии, като 85 на сто от средствата се осигуряват от Европейския фонд за рибарство (ЕФР) и 15 на сто от държавния бюджет на България. Плащането по проектите е еднократно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още