IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илко Йоцев

Бивш зам.-министър на енергетиката по време на приватизацията на електроразпределителните предприятия (ЕРП)

11:50 | 30.03.11 г.
Илко Йоцев

Илко Йоцев е заместник министър на енергетиката в периода 2002 - 2005 г., като една от дейностите му е приватизацията на по 67% от енергоразпределителните дружества (ЕРП), с купувачи ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН през 2004 г.

По повод обявената от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) приватизация на по 33% от енергоразпределителните дружества на Е.ОН, ЧЕЗ и ЕВН, г-н Йоцев ще говори за перспективите пред сектора по време на дискусионната част. Темата на лекцията му е за предизвикателствата пред комбинираното производството на енергия от биомаса и биогаз.

От 2006 г. е изпълнителен директор на Био Пауър АД - консултантска компания в енергийния сектор, финансираща и структурираща проекти и изграждаща енергийни мощности. Био Пауър е изградила първия в България проект за изгаряне на БИОГАЗ от Отпадни Води – изграден на Пречиствателна Станция за Отпадни Води – Кубратово София – Собственост на Софийска Вода.

От 2004 до 2006 г. Йоцев е председател на Борда на директорите на Топлофикация София. От 2002 г. до 2005 г. е председател на Борда на директорите на Булгартаз.

От 1999 до 2002  г. Йоцев е мениджър бизнес партньори и търговски директор МСП (малки и средни предприятия) в IBM България.

През 1998 г. е ръководител на водния заем, като отговаря за администрацията и разпределението на 100 млн. долара заем от Световната банка за водна инфраструктура в България.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още