IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГМО почти удвои печалбата на Monsanto за третото фискално тримесечие

В периода март, април и май 2011 г. компанията е реализирала печалба в размер на 680 милиона долара - с 80% по-висока на годишна база

16:52 | 29.06.11 г.
ГМО почти удвои печалбата на Monsanto за третото фискално тримесечие

Monsanto почти е удвоил печалбата си за третото тримесечие на финансовата година (март, април и май 2011 г.) заради по-високите продажби на генетично модифицирани семена, съобщи CNBC.

Базираната в Сейнт Луис, САЩ, компания съобщи, че е реализирала нетна печалба в размер на 680 милиона долара за посочения период, докато година по-рано финансовият резултат е възлизал на 384 милиона долара. Реализираният растеж е от над 80 процента.

Приходите на компанията пък са нараснали общо с 21 на сто до 3,59 милиарда долара. Само приходите от продажбите на семена царевица са се увеличили с 10 на сто до 1,12 милиарда долара. С толкова са нараснали и постъпленията от продажби на соеви семена. Те са донесли на Monsanto 605 милиона долара.

С оглед на по-добрите от очакваното резултати, компанията повиши очакванията си за печалбата до края на финансовата година. Прогнозите са за 2,84 – 2,88 долара на акция, докато предишните бяха за 2,72 – 2,82 долара на акция.

Новината изненада инвеститорите, които очакваха приходи не повече от 3,4 милиарда долара и печалба от 1,1 долара на акция. В предварителната търговия в Ню Йорк акциите на компанията поскъпнаха с близо 4% до 69,40 долара за ценна книга.

Фискалното трето тримесечие е изключително важно за Monsanto, тъй като съвпада с пролетния сезон и сеитбата. Компанията се конкурира с Dupont, които предлагат много по-евтини семена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още