IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед ще задържи рекордно ниската основна лихва до средата на 2013 г.

Американската централна банка излезе с мрачна прогноза за перспективите пред икономическия растеж

22:12 | 09.08.11 г. 3
<p>
	Председателят на Федералния резерв Бен Бернанке. Снимка: Ройтерс</p>

Председателят на Федералния резерв Бен Бернанке. Снимка: Ройтерс

Федералният резерв на САЩ ще остави рекордно ниската основна лихва поне до средата на 2013 г., пише Bloomberg.

Според централната банка на Страната на неограничените възможности възстановяването на икономиката е твърде бавно, затова и институцията ще продължи да реинвестира средствата, които получава по лихвени плащания за облигациите, които държи, съобщи CNBC.

Визията на Федералния резерв за американската икономика, която беше представена днес, е значително по-мрачна в сравнение с изявлението от миналия месец, отбелязва Bloomberg. В изявлението на Фед пише, че рисковете пред перспективата на американската икономика са се увеличили значително.

Централна банка очаква и през следващите тримесечия данните за икономическия растеж да бъдат слаби на фона на високата безработица, забавянето на производствената активност и ниското потребителско доверие.

В становището на Федералния резерв пише още, че на днешното заседание са били обсъждани „различни възможни инструменти за действие, които ще бъдат прилагани както е редно”, в зависимост от оценката на моментната икономическа картина.

Това може да означава изкупуване на още дългови книжа или удължаване на срока на дълга, който Фед държи, както още през юли каза председателят на американската централна банка Бен Бернанке пред Конгреса, отбелязва MarketWatch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 12 години
Означава че всичко е ОК . ФЕД има много по точна информация от всички рейтингови агенции взети заедно. А представяната пред обществото истина има 2 лица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
riik
преди 12 години
MMMМММ да ако снимката е от днес Бен Бернарке изглежда много доволен.Какво ли означава това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още