IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Time Warner купува кабелния оператор Insight за 3 млрд. долара

Сделката ще позволи на медийния концерн да спре изтичането на собствени абонати

12:50 | 15.08.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Снимка: sxc.hu

Американският медиен концерн Time Warner е пред придобиване на кабелния оператор Insight Communications за около 3 млрд. долара, предава агенция  Bloomberg, позовавайки се на двама запознати с преговорите източници.

Разговорите вече са в краен стадий, а сделката вероятно ще бъде оповестена до края на днешния ден. Time Warner и Insight не са били открити за коментар.

Insight принадлежи на компанията за инвестиции в дялов капитал Carlyle и според собствени данни заема девето място сред кабелните оператори в САЩ. Освен кабелна телевизия, компанията предлага и бърз интернет достъп, както и телефонна връзка, а услугите са достъпни в Илинойс, Индиана, Кентъки и Охайо, където се ползват от около 750 000 клиента.

Представители на Insight са се срещнали преди седмици с мениджърите на Time Warner, след като преди това е пропаднала сделка с друг фонд за инвестиции в дялов капитал.

По-рано през годината Time Warner се отказа от наддаване за Insight защото според компанията Carlyle е искал твърде висока сума за компанията си. Според източници на Reuters Carlyle е поискал за оператора около 4 млрд. долара.

Придобиването би било най-голяма сделка за Time Warner Cable след раздялата му от концерна майка Time Warner през 2009 г. Time Warner Cable е вторият по големина кабелен оператор в САЩ. Покупката ще му позволи да спре изтичането на клиенти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
hellwitch
преди 12 години
Типичен пример за злоупотреба с олигополно положение на пазара. Вместо да подобрят услугите си те изкупуват по малките конкуренти за да спрели изтичането на клиенти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още