IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с правата за увеличение на капитала на ЦКБ стартира на 25 октомври*

Аукционът за неизползваните права, ако такива останат, би трябвало да се проведе на 15 ноември

11:40 | 14.10.11 г.
Търговията с правата за увеличение на капитала на ЦКБ стартира на 25 октомври*

Търговията с правата за участие в увеличението на капитала на ЦКБ стартира на 25 октомври* 2011 г., показват изчисления на Investor.bg.

Съобщението за старт на процедурата е публикувано днес в Държавен вестник и централен ежедневник, уточниха от банката за Investor.bg. Според съобщението началният срок за търговия с правата е вторият работен ден, следващ изтичането на 7 дни от деня на обнародването на съобщението, което означава 25 октомври 2011 г. Датата ще бъда отложена, ако дотогава Централен депозитар не открие сметки за правата на ЦКБ.

Прехвърлянето на собствеността върху правата ще се осъществява 14 дни, като търговията с тях ще е по-кратка, защото самото прехвърляне на собствеността отнема 2 дни.  По изчисления на Investor.bg търговията с правата ще продължи до 7 ноември, а прехвърлянето до 9 ноември 2011 г.

На 5-тия работен ден след крайната дата за прехвърляне на правата ще се проведе аукцион за неизползваните права, като това по изчисления на Investor.bg е 16 ноември 2011 г.

Емисионната цена на предложените за записване 30 млн. акции е 1,50 лв., или с 67% над текущите 0,90 лв. за акция. Увеличението ще се счита за успешно ако бъдат записани минимум 15 млн. акции, или 50% от предложените. Максималната сума на привлечените чрез увеличението средства може да достигне 45 млн. лв.

Тази седмица БАКБ обяви, че е привлякла 48,3 млн. лв. от увеличението на капитала си при записване на 96% от предложените акции. Увеличението на БАКБ е следствие на указания на БНБ. Централната банка е поискала и от Инвестбанк да увеличи капитала си с 50 млн. лв.

В началото на този месец ЦКБ поиска несъстоятелност на Алма Тур БГ АД, на което е кредитор. Банката реализира 6% ръст на печалбата до 9 млн. лв. за първото полугодие на 2011 г.

За последните 12 месеца акциите на ЦКБ поевтиняват с 22% до 0,9 лв. за акция и 75 млн. лв. пазарна капитализация. ЦКБ е част от икономическата група на Химимпорт АД.

*Актуализирано с окончателните дати, оповестени от БФБ-София в 14:35 ч.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още