IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписват колективния трудов договор за „БДЖ Товарни превози“

Стачката при "БДЖ Пътнически превози" обаче продължава вече 21 дни, споровете за възнагражденията също

18:07 | 14.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Подписват колективния трудов договор за „БДЖ Товарни превози“

Колективният трудов договор за „БДЖ Товарни превози“ се подписва тази вечер, съобщи за Investor.bg синдикалният лидер Петър Бунев. Това означава на практика, че от утре се възстановява нормалният график на движение на товарните влакове.

Стачката започна на 24 ноември и оттогава движението на товарните композиции в диапазона от 8 часа до 16 часа беше изместено през нощта, за да не търпят загуби фирмите товародатели на БДЖ. Разместването на графика не беше голямо, тъй като по принцип товарните влакови композиции пътуват основно нощем.

Стачката в „БДЖ Пътнически превози“ обаче продължава, като вероятно преговорите по колективния трудов договор на дружеството ще продължат утре, отбеляза Бунев.

Така „БДЖ Пътнически превози“ продължава да трупа загуби, които към петък миналата седмица надминаваха 2 млн. лева. 

Затова от 12 декември БДЖ спря от движение 166 влака само в периода до прекратяване на стачката. Тяхното движение ще бъде възобновено веднага след прекратяване на стачката, която продължава вече 21 дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още