IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шулева: Сделка за Булгартабак няма и няма да има

16:20 | 01.02.05 г.
Автор - снимка
Създател
Шулева: Сделка за Булгартабак няма и няма да има
За провала на сделката министър Шулева обвини опозицията и ДПС

Приватизацията на Булгартабак приключи. Подписана сделка няма и няма да има, заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева.

“Стратегическият инвеститор Бритиш америкън табако (БАТ), който развива бизнес в 180 държави, разбра ясно посланието ви, че не е добре дошъл в България”, каза министър Шулева.

Според вицепремиера виновни за провала са политическите интересни преди избори, които са се оказали по-силни от националния интерес. “БАТ се оттегли от неравностойната битка – един инвеститор срещу шест парламентарни групи, срещу 144 народни представители”, заяви министър Шулева, с което на практика включи и представителите на ДПС.

“Провалът на сделката ще попречи да се изплатят заплати, обезщетения и средства за преквалификация на работниците. При сделка парите за заплати и обезщетения щяха да дойдат от инвеститора. В следващите две години ще трябва да плаща държавата”, допълни вицепремиерът.

Според нея след две години цените на българските и вносните цигари почти ще се изравнят, а българските фабрики няма да са в състояние да достигнат качеството на производство на чуждестранните.

“Свърши времето на големите и сериозни инвеститори, идва ред на съмнителните”, каза още министър Шулева.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още