IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БНБ разреши на две физически лица да придобият пряко по 30% от СИБанк

На Цветелина Бориславова се разрешава пряко и косвено да притежава до 46.78 на сто от капитала на банката

18:11 | 15.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
БНБ разреши на две физически лица да придобият пряко по 30% от СИБанк

Подуправителят на БНБ, ръководещ управление “Банков надзор”, Емилия Миланова издаде разрешение на Цветелина Бориславова Карагьозова да придобие пряко безналични акции, представляващи 30.39 на сто от капитала на “Стопанска и инвестиционна банка” АД – София (СИБанк), съобщиха от БНБ.

На Цветелина Бориславова се разрешава пряко и косвено да притежава до 46.78 на сто от капитала на банката. Разрешението е издадено на основание чл. 19, ал. 1 от Закона за банките, във връзка с чл. 23 от Наредба № 2 на БНБ.

На същото основание е издадено разрешение на Светослав Божков Божилов да придобие пряко безналични акции, представляващи 30.39 на сто от капитала на банката, и заедно с притежаваните към момента от него акции да притежава до 32.20 на сто от капитала й.

Днес бе последният срок за търговия с правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на банката. Емитирани са 5 600 200 права, срещу всяко от които може да се запишат 0,245 нови акции от банката. При записване на всички права капиталът ще стане 69 722 040 лв.

В края на миналата година "Валхамар Груп Лимитед” – холдингово дружество от групата компании, контролирани от Бьорголфур Тор Бьорголфсон, чрез дъщерното дружество “Новатор Файненс България С.а.р.л.” получи разрешение от БНБ да придобие до 34% от СИБАНК. Придобиването на дела може да стане след увеличението на капитала на банката.

Днес бяха изтъргувани 20 акции на СИБанк на цена 48 лв. всяка, с 1,05% по-висока от вчера.

Свързани компании:

ТБ СИБанк АД - свалена от търговия(5EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още