IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма ще изгради нов завод в Сърбия за 8 млн. евро

Огнян Донев е подписал договор за придобиването на 90% от сръбската Иванчич и синове ООД

14:31 | 27.03.08 г.
Софарма ще изгради нов завод в Сърбия за 8 млн. евро

Изпълнителният директор на Софарма АД – Огнян Донев, е подписал договор за покупка на 90% от капитала на белградската компания Иванчич и синове ООД, става ясно от съобщение на Софарма, публикувано в „Бюлетин Investor.bg“.

Предвижда се редом със съществуващото производство на 21 продукта да се изгради и нов завод за твърди лекарствени форми до 2009 г. За целта ще бъдат инвестирани 8 млн. евро, като с построяването на новия завод ще бъдат разкрити 120 работни места.

Разрешението за придобиването на фармацевтичното предприятие бе издадено от Комисията за защита на конкуренцията на Сърбия миналата седмица.

През декември миналата година Софарма получи разрешение от Комисията по конкуренция на Украйна да придобие повече от 50% от капитала на Украинското предприятие ОАО Витамини.

През ноември 2007 г. СД на Софарма взе решение за покупка на фармацевтични предприятия в Република Румъния и Република Сърбия.

В края на септември Софарма и полската фирма Натур Продукт Здровит ООД подписаха договор за учредяване на съвместно дружество, в което участието на Софарма ще бъде 50,01%.

Днес книжата на Софарма се понижиха с 4,15 на сто до 6,23 лева като по позицията минаха 24 249 лота.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още