IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руснак сключва рекордна сделка за имение на Тръмп в САЩ за 100 млн. долара

След като отби 25 млн. долара от цената през март, Тръмп е на път да намери купувач за имота си във Флорида

11:40 | 20.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Руснак сключва рекордна сделка за имение на Тръмп в САЩ за 100 млн. долара

Руснакът Дмитрий Риболовлев, притежаващ контролния пакет акции на „Уралкалий”, се е договорил за покупката на имение в Палм Бийч (Флорида, САЩ), от американския бизнесмен Доналд Тръмп, съобщава Wall Street Journal.

Ако сделката стане реалност, както се планира след няколко седмици, то имението Maison de l’Amitie, което се предвижда да бъде продадено за 100 млн. долара, може да стане най-скъпият семеен дом, който някога е продаден в САЩ.

„Това е най-високата цена, която някога е заплащана за дом. И мисля, че това е изгодна сделка”, твърди Тръмп.

Той е купил имението на търг за разпродажба на собственост през 2004 г. за 41,4 млн. долара, направил е козметичен ремонт и го е предложил за продажба, първоначално за 125 млн. долара. През март обаче цената е понижена до 100 млн. долара.

През миналия месец имотът беше включен в класация на Forbes на най-скъпите жилища на пазара в Щатите.

Семейното имение, построено през 1990 г., се намира на брега на океана и е разположено върху терен с площ от над 26 хил. кв. м.

„Това придобиване е просто инвестиция в недвижим имот на една от компаниите, чиито акции притежавам”, заявява от своя страна Риболовлев. Той допълва, че сделката не е „свидетелство за това, че съм решил да живея в САЩ”.

Списание Forbes оценява състоянието на Риболовлев, който заема 59-то място в списъка на най-богатите хора в света, на 12,8 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още