IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

King Sturge няма да придобива българската Procon

В резултат на това Procon е подновила членството си в международната консултантска компания за имоти NAI Global

17:54 | 09.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
King Sturge няма да придобива българската Procon

Българската консултантска компания Procon International се оттегли от преговорите за продажбата на дружеството на британската King Sturge, съобщиха от Procon за Investor.bg.

В началото на април двете компании бяха съобщили, че са в напреднали преговори за евентуална сделка, която се очакваше да бъде обявена през май.

Procon запазва изцяло своята юридическа и управленска самостоятелност, като ще се въздържи от по-нататъшно асоцииране с King Sturge. Двете компании са се споразумели да работят заедно по определени проекти, които са от общ интерес на българския пазар.

На въпрос на Investor.bg относно различията между двете компании, които са възпрепятствали сделката, от Procon коментираха: „Различията са сериозни по отношение на някои аспекти от това как да се работи на българския пазар, в регионален план и какво да бъде управлението като цяло.”

След близо едногодишни преговори между двете компании за придобиване на мажоритарен дял от страна на King Sturge в Procon не е било постигнато и съгласие за реализацията на ключови за двете компании проекти.

В резултат на това Procon е подновила членството си в консултантската мрежа от компании, специализирани в областта на бизнес имотите, NAI Global, чийто член беше и преди това.

На този етап от King Sturge не предоставиха коментар по случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още