IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Enel ще инвестира 700 млн. евро в Румъния за пет години

Средствата ще бъдат инвестирани във внедряване на нови технологии, модернизиране на подстанциите и подмяна на старото оборудване

13:39 | 22.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Enel ще инвестира 700 млн. евро в Румъния за пет години

Италианската енергийна компания Enel, собственик на бившите румънски електроразпределителни компании Electrica Banat, Dobrogea и Muntenia Sud, е обявила планове да инвестира 700 млн. евро в разширяване и модернизиране на мрежата си в Румъния през следващите пет години, съобщава ZF.

„Инвестициите, запланувани за следващите пет години, са на стойност 700 млн. евро и са част от инвестиционния план на Enel за Румъния“, казват от компанията, като уточняват, че миналата година планът е бил обсъждан с румънските регулаторни органи.

Проектите, в които се планира да бъдат инвестирани средствата, предвижат внедряване на нови технологии в електроразпределителната мрежа на компанията, модернизиране на електрическите подстанции и подмяна на старото оборудване, за да може състоянието на мрежата да е в съответствие с европейските стандарти, пише изданието.

След като спечели търга за приватизацията на Electrica Muntenia Sud миналата година Enel обяви, че смята да реализира инвестиции на обща стойност от 2 млрд. евро в Румъния през следващите 15 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още