IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глоба от 390 хил. лв. за производител на климатици за заблуждаващ домейн

Производството е образувано по искане на „Атаро Клима“ ЕООД, конкурент на „Тангра-АВ“ на пазара на вентилационна и климатична техника

14:57 | 29.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Глоба от 390 хил. лв. за производител на климатици за заблуждаващ домейн

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция в размер на 390 хил. лв. на „Тангра-АВ“ ООД, гр. София, за извършено нарушение на Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от комисията.

Производството е образувано по искане на „Атаро Клима“ ЕООД, гр. Пловдив, конкурент на „Тангра-АВ“ на пазара на вентилационна и климатична техника.

От Атаро Клима посочват, че Тангра-АВ е регистрирало и използва домейн с наименование www.ataro-klima.com, близък до неговия собствен, www.ataro.bg, което въвежда в заблуждение потребителите и уврежда интересите на дружеството.

В хода на производството комисията е установила наличието в интернет на двата домейна, като този на Тангра-АВ към настоящия момент вече е заличен. Въпреки това КЗК счита, че в периода, в който и двата домейна са съществували, са били налице предпоставки за въвеждане в заблуждение.

От Тангра-АВ не отричат, че са регистрирали посочения домейн, копиращ изцяло наименованието на Атаро Клима.

КЗК приема, че регистрирането на домейн с подобно наименование е направено умишлено и с цел извличане на облаги от наложилия се имидж на Атаро Клима.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още