IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайков: Продажбата на Булгартабак ще започне от 100 млн. евро*

Текущата пазарна капитализация на дружеството е 132 млн. лв.

15:52 | 29.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Трайков: Продажбата на Булгартабак ще започне от 100 млн. евро*

Базата, от която ще започне продажбата на "Булгартабак", е деветцифрена сума в евро (поне 100 млн. евро, бел. ред.), заяви пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Текущата пазарна капитализация на дружеството е 132 млн. лв. 

Министър Трайков допълни, че цената е въпрос на състояние на компанията към момента, на пазарна конюнктура и на интерес от инвеститорите. Очакването му е приватизацията да е факт до средата на 2010 г.

Принципалът на „Булгартабак“ няма да се промени, каза още Трайков.

Визията на правителството е дружеството да се приватизира бързо, прозрачно и компетентно - неща, които могат да се случат в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, допълни министърът.

Предвижда се сформиране на съвет на министри, който да прави преглед на състоянието на дружеството и на ситуацията в сектора.

Трайчо Трайков каза, че заради липсата на европейско финансиране и на национално за тютюнопроизводителите, трябва да бъде намерен начин за равнопоставено третиране на страната ни, както това се беше случило във връзка с искането за допълнително финансиране за спрените блокове на АЕЦ „Козлодуй“.

*Допълнено към 16:55

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още