IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп купува 100 самосвала заради магистрала Тракия за 7,9 млн. евро

Камионите ще осигурят основната част от транспорта, необходим при строителството на лот 2 на автомагистралата

17:14 | 10.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Трейс Груп купува 100 самосвала заради магистрала Тракия за 7,9 млн. евро

Трейс Груп Холд АД купува 100 нови самосвала за строителството на автомагистрала Тракия, се казва в уведомление от дружеството, публикувани чрез БФБ.

Общата стойност на сделката е 7,896 млн. евро. Самосвалите са марка Рено Керакс и ще бъдат доставени от Рено Тракс Комършъл България ЕООД в периода 21 май - 20 септември.

Камионите ще се стопанисват от УСМ АД – дружеството, което обслужва машинния парк на холдинга и ще осигурят основната част от транспорта, необходим при строителството на лот 2 на магистрала Тракия, чийто старт беше даден с първа копка на 3 май.

Сделката по придобиване на новите камиони е в продължение на политиката на компанията за инвестиране в специализирани машини и техника с цел затваряне на производствения цикъл, се казва още в уведомлението.

През последните години в изпълнение на тази политика са инвестирани над 20 млн. евро за придобиване на модерна строителна техника и най-ново поколение асфалтови бази.

През миналата седмица одитът увеличи консолидираната печалба на Трейс за 2009 със 7%.

В днешната търговия на БФБ акциите на дружеството загубиха 1,5% до 60,10 лв. за брой, което представлява понижение от 5% от началото на годината и ръст от 15% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 132,2 млн. лв.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още