IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите са в готовност за нова стачка

Причината е рязката смяна в позицията на финансовия министър за промени в пенсионната система

13:17 | 29.10.10 г. 2
Синдикатите са в готовност за нова стачка

Синдикалните лидери излязоха демонстративно от заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщи БТА.

Лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" Пламен Димитров и Константин Тренчев обявиха, че събират стачните си комитети в понеделник, за да решат ще има ли ефективни стачни действия.

По думите им причината за предстоящите стачни действия е изненадващото предложение на министъра на финансите осигурителният стаж за пенсия да започне да нараства още от следващата година.

Тренчев заяви, че очаква след завръщането на премиера от Брюксел да се види кой в крайна сметка решава нещата.

Припомняме, че окончателните промени в Кодекса за социално осигуряване предвиждат осигурителният стаж да започне да расте плавно от 2015 година. Вчера обаче министърът на финансите Симеон Дянков изненадващо заяви, че стои твърдо зад идеята стажът за пенсиониране да започне да се увеличава още от 2011 г. с по шест месеца на година.

Днес Българската стопанска камара подкрепи предложението на финансовия министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
otbg
преди 13 години
такива търтей като Тренчев винаги ще препъват правилните решения, защото за да тръгне страната напред всите трябва да ги уволнят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Hris0 Hrist0v
преди 13 години
Хахахаха жалвах ме се, че решенията на правителството се взимат на тъмно и без обсъждане от тристранния съвет, сега вече съжалява ме, че им искахме мнението. В Румъния и Франция имат същия проблем, но там правителствата отстояват взетите от тях решения, защото е необходимо да се случат. А синдикатите във Франция представляват по-голямата част от работещите, докато в БГ представляват само себе си или има няма 10%.Всъщност защо синдикатите са спали 7 г. и не са отстоявали правата на работещите в Брикел?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още