IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ спира 166 влака от понеделник заради загубите от стачката

До момента стачните действия в БДЖ са довели до 2 млн. лева загуби, каза изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" Йордан Недев

13:27 | 09.12.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
БДЖ спира 166 влака от понеделник заради загубите от стачката

БДЖ спира от движение 166 влака само в периода до прекратяване на стачката. Целта е да се намалят доколкото е възможно загубите на дружеството при така създалата се ситуация. Това каза за Investor.bg изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ Йордан Недев.

Тези влакове се спират от понеделник (12 ноември), но тяхното движение ще бъде възобновено веднага след прекратяване на стачката.

Причината за спирането на композициите е, че вследствие на несигурността до коя точно гара ще стигне влакът, поради стачните действия, пътници в тях през последните дни почти няма.

До момента стачните действия в БДЖ, започнали на 24 ноември, са ощетили железниците с над 2 млн. лева, подчерта Недев.

Спирането на влаковете по време на стачката няма да се отрази на заплащането на заетите с обслужването на тези влакове работници и служители, които не стачкуват, посочи шефът на железниците.

Той допълни, че продължава изпълнението на мерките по реформата в БДЖ, така че от неделя (11 декември), както беше съобщено предварително, влаковете по разписание за денонощие намаляват общо със 138 броя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
g5kov
преди 12 години
Цялата реформа в БДЖ намирисва на скандални интереси и хаотични действия, зад които знаем в България винаги са скрити интереси на неслучайни хора. Разбиването на холдинга на дейности го обрича на несъмнен провал от всякакви реформи - все едно софийска община да раздели в отделни фирми паяците и наказателните паркинги. Всъщност, има много скрап в БДЖ, а търговците на скрап в България са силни. Ако наистина реформа се правеше можеха отдавна да преразгледат нещо наглед дребно, като договорите за наеми на имоти и за рекламни площи по гарите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
може и да са на + като не работят, нали като работят са все на загуба
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
Jay Gould
преди 12 години
Нали тоя същия говореше, че са на далавера от стачката :))) Чудя се загубата от липсата на 1500 вагона колко ли е ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още