IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция и Индонезия - следващите икономики за 1 трлн. долара?

Турция, Индонезия и Полша вероятно ще се окажат добър избор за инвеститорите, прогнозира анализатор

22:40 | 02.05.12 г. 4
<p>
	<em>Мостът Фатих Султан Мехмед в Истанбул. Снимка: Ройтерс</em></p>

Мостът Фатих Султан Мехмед в Истанбул. Снимка: Ройтерс

Турция и Индонезия могат да се окажат следващите страни, чиито икономики ще достигнат 1 трлн. долара, казва Ручир Шарма, директор за развиващите се пазари на Morgan Stanley, цитиран от CNBC.

Според Шарма инвеститорите, които търсят експозиция към развиващите се пазари, трябва да разглеждат тези страни една по една. Той посочва, че Турция, Индонезия и Полша вероятно ще се окажат добър избор.

„Необходимо е да започнем да правим разлика между отделните пазари и да разберем кои ще ни изненадат приятно и кои не. Това е задължително, защото тенденцията от изминалото десетилетие всички развиващи се пазари да се радват на добър ръст е приключила“, коментира той.

„Трябва да спрем да говорим за развиващите се пазари като хомогенна общност“, допълва Шарма.

Според Шарма Индонезия и Турция ще са следващите страни които ще се присъединят към елитния клуб на икономиките, надхвърлящи 1 трлн. долара.

Той допълва, че пазарните очаквания за някои развиващи се икономики като Китай и Индия са „прекалени“ и че инвеститорите вероятно „ще се разочароват“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 2
skitalo
преди 11 години
Абитуриент, вярно че засега е така в Турция, но не забравяй че започнаха да се петляркат на Щатите напоследък, а голямата тояга знаеш все още кой я върти...Една бърза ескалация на кюрдите и Сирия и дърпане на военната помощ могат бързо да ги върнат на земята...Не коментирам екстремистките им настроения... Да си виждал преуспял ислямски халифат без петрол?!Да не бързаме още да отписваме Западната цивилизация.Китай и BRICS имат голям ръст, но културно и стратегически все още има само един хегемон.Рим не е паднал за един ден...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 1
абитуриент
преди 12 години
Скоро бях там.....уникални са.....икономиката им работи на пушка.....!!!!!....чак яд да те хване като ги сравнявам със нас.....!!!!????.....Ние зорлем се скъсахме от секъде......ама хората си имат ЕЛИТ който знае какво да прави.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
global_dj
преди 12 години
Специално на Турция малко им остава :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
promanbg
преди 12 години
Те не са ли ги достигнали вече???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още