IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От март започват съкращенията във ВМЗ-Сопот

Всички работници излизат в отпуск за две седмици, докато бъде направен подборът на кадрите, обясняват от КТ "Подкрепа"

10:09 | 05.02.13 г. 1
От март започват съкращенията във ВМЗ-Сопот

От началото на март започват съкращенията на персонала във ВМЗ-Сопот. Предвижда се от завода да бъдат освободени 600 човека. Това заяви Димитър Атанасов, синдикат от КТ „Подкрепа“ пред агенция „Фокус“.

Той обясни, че в близките дни всички работници от предприятието ще излязат в отпуск за две седмици. През това време ще бъде направен и необходимия подбор на кадрите, които ще бъдат освободени.

По негови думи ръководството, съвместно със синдикатите, вече са изготвили методиката и критериите, по които ще се извършва подборът. Те включват възраст, трудов стаж, степен на квалификация и други.

Атанасов коментира, че все още не е ясно от кои цехове ще бъдат съкратените, като обясни, че това ще се „оглежда тепърва“.

„Работниците, които са пред пенсия, напускат почти доброволно. Получават си парите по чл. 331 от Кодекса на труда и си заминават. Някои от тях вече са си намерили работа“, обяснява още Атанасов.

От синдикатите все пак изразяват надеждата си, че ако икономическото състояние на предприятието се стабилизира и се подобри, голям брой от освободените служители ще могат да се върнат отново на работа във ВМЗ.

Припомняме, че в момента във ВМЗ текат проверки на прокуратурата и ДАНС съвместно с икономическа полиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
abababab
преди 11 години
аааСлучващото се е голям провал за Подкрепа.Г-н Д.А. работи 4+4.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още