IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Люси" надви "Херкулес" в бокс офис битката в САЩ

Трилърът на Люк Бесон е сред филмите с по-малки бюджети, които се представят добре този сезон

16:35 | 28.07.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Lucy The Movie Facebook Page</em></p>

Снимка: Lucy The Movie Facebook Page

„Люси“, трилърът на Люк Бесон, в който участва актрисата Скарлет Йохансон, пребори лентата „Херкулес“ и си извоюва първото място в бокс офиса в Северна Америка този уикенд.

„Люси“ на Universal Pictures събра 44 млн. долара от продажбата на билети, спечелвайки си си челна позиция в САЩ и Канада, разкрива компанията за проучвания Rentrak. “Херкулес“ на Paramount Pictures пък генерира 29 млн. долара, предава Bloomberg.

Йохансон се изправи „лице в лице с Херкулес и Скалата и излезе на върха“, посочва Пол Дергарабедиан, старши анализатор в Rentrak. 

“Люси“ се присъединява към списъка с филми с по-ниски бюджети, които се справят добре това лято. В това число влизат „Да разлаем съседите“ и „Внедрени в час“. Филмът, създаден с 40 млн. долара по данни на Box Office Mojo, привлече по-голяма аудитория, отколкото гръцкият епос „Херкулес“, чиято продукция струва около 100 млн. долара.

В лентата Йохансон играе „муле“ на наркотици. Единият от пакетите в тялото ѝ започва да изтича и веществото освобождава героинята от умствените и физическите ѝ ограничения, което ѝ позволява да си отмъсти на хората, които насила поставят наркотиците в тялото ѝ.

Очакванията на Box Office Guru бяха, че филмът ще генерира 33 млн. долара от продажби в САЩ.

От “Херкулес“, в който Дуейн Джонсън влиза в ролята на прочутия гръцки герой, се очакваше да събере 20 млн. долара. Филмът получи високи оценки от критиците, с 63% положителни рецензии в сайта Rotten Tomatoes. “Люси“ пък събра положителен рейтинг от 58%.

„Зората на планетата на маймуните“ остана на трето място със своите 16,4 млн. долара продажби. Лентата на 21st Century Fox, която водеше в бокс офис класацията през последните два уикенда, до момента е генерирала 172,1 млн. долара от продажби на билети в САЩ.

Филмът на ужасите “Чистката: Анархия“ зае четвъртата позиция в бокс офиса, след като миналата седмица беше на втора. Филмът генерира 9,9 млн. долара през втория си уикенд.

Анимацията на Walt Disney “Самолети: Спасителен отряд“ слезе от трето на пето място с продажбите си от 9,3 млн. долара.
Продажбите през уикенда на първите 10 филма спадат с около 14 на сто до 129,9 млн. долара спрямо година по-рано. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
hagan
преди 9 години
според мен става въпрос на идеи хората много повече се вълнуват от капацитета на мозъка от това как Херкулес трепи хиляди неща и има кръв и жестокостиа иначе за скарлет -бонбонче
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 9 години
И аз определено си падам повече по Скарлет, отколкото по Скалата, дори без да съм гледал филмите:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още