IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не сме изоставили хората в Мизия, увери Георги Близнашки

Почти всички са получили еднократната помощ от 325 лв.

13:19 | 27.08.14 г. 2
Не сме изоставили хората в Мизия, увери Георги Близнашки

Действахме енергично за Мизия, беше категоричен служебният премиер Георги Близнашки в отговор на протестите на местните хора, пострадали от наводнението, че трябва да има по-бързи действия преди зимата.

Близнашки подчерта, че категорично не приема изявления, че бедстващите в Мизия няма да участват в изборите. Той ги призова да упражнят правото си на глас и да дадат пример на останалите.

„Не сме изоставили тези хора, но това е процес, не можем да решим тези въпроси изведнъж“, подчерта Близнашки. Той припомни, че бяха отпуснати авансово 1 млн. лева от МС и  призова за солидарност с пострадалите.

Оценяването на щетите в Мизия се извършва бавно, а без оценката Комисията по бедствия към МС не може да окаже помощ, посочи и министърът на труда и социалната политика Йордан Христосков. Той заяви, че по информация от местните социални служби почти всички хора, които имат право на еднократната помощ от 325 лв., са я получили.

Единичните случаи, в които помощта не е получена, са на хора, които не живеят постоянно там, но по време на бедствието са се намирали в Мизия. Проверява се дали отговарят на условията за получаване на помощта.

Има проблем с извозването на отпадъците от разрушените къщи. По думите на Христосков социалното министерство е осигурило работници, но трябва и техника, както и организация за извозването на отпадъците.

„Другото искане – веднага да бъдат посочени виновниците, с това се занимават прокуратурата и следствието и без приключването на този процес не можем да дадем точен отговор“, допълни вицепремиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
serafima
преди 9 години
И мене ме е срам. И ме срам, че имаме толкова безочливи управляващи. Другарят Близашки в апогея на бедствието в Мизия се занимаваше да номинира криСталинка за ЕК, като че тя е много заслужила за нас и то точно в тази област и като че това не може да почака. След обяда пак другарят Комуняшки награди с медали чуждестранните посланици за намесата им във вътрешните работи на БГ миналото лято, като че това също не можеше да почака, а още по-добре не се състои. Пука му на него за хората. Дали им били по 325 лв. Пожелавам му да му се наложи да живее месечно с 325 лева и да се сети за това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
bkbelchev
преди 9 години
Пример сме как една държава не се интересува какво се случва с гражданите и.Срам ме е, че съм българин Тези хора трябва да да им се помогне финансово и да се освободят от данъци докато се въстановят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още