IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Трябва да сме готови да отговорим на всяка заплаха

Украинците и руснаците на практика са един народ, заяви руският президент

19:24 | 29.08.14 г. 9
Путин: Трябва да сме готови да отговорим на всяка заплаха

Русия няма желание да се замесва в мащабни конфликти, но трябва да е готова да отговори на всяка заплаха, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

По време на посещението си в младежкия лагер "Селигер" в близост до Москва Путин допълни, че Руската федерация ще продължи да изгражда ядрения си потенциал, но не с цел сплашване, а за осигуряване на собствената си безопасност.

"Искам да напомня, че Русия е една от най-могъщите ядрени държави. Това не са думи, това е действителността", подчерта руският президент. Той отбеляза, че руските въоръжени сили стават по-компактни и ефективни, пише БТА.

Владимир Путин коментира и въпроса за ефективността на ООН като посочи, че световната организация се нуждае от реформа, но при две задължителни условия, предаде ИТАР-ТАСС. Първото условие е консенсус сред страните членки и запазване на "фундаменталните основи на ефективността на ООН, в частност – на правата и прерогативите на Съвета за сигурност по отношение на приемането на решения за прилагане на санкции, още повече за използване на военна сила", подчерта руският президент. 

По думите на руския президент решенията, приети извън рамките на ООН са обречени на провал.

Според Путин проблемът в Украйна е отказът на властите да започнат преговори по същество с проруските сепаратисти в източната част на страната. Той призова Запада да осъзнае, че властите в Киев не могат да внесат ред в Украйна, и да ги застави да започнат преговори с бунтовниците. 

"Опитът на украинските военни да излязат от обкръжението, в което са попаднали в югоизточната част на страната, вместо да използват предложения им хуманитарен коридор за отстъпление, е колосална грешка, която ще доведе до огромен брой жертви", предупреди той.

Руският президент е бил уверен от украинския си колега Петро Порошенко на срещата им във вторник в Минск, че всички руски войници, задържани в Украйна, ще бъдат предадени на Русия.

"Украинците и руснаците на практика са един народ", отбеляза още Путин.

В четвъртък американският президент Барак Обама обвини за първи път директно Кремъл за изострянето на насилието в Източна Украйна. По думите му сепаратистите са обучени, въоръжени и финансирани от Русия.

"Многократно и умишлено Русия е нарушила суверенитета и териториалната цялост на Украйна", каза Обама и добави, че нови кадри на руски войски в Украйна показват това ясно.

Последните действия на Москва ще имат "допълнителни щети и последствия", заплаши президентът на САЩ. Той определи като средство за възпиране НАТО, която през следващата седмица планира среща на високо равнище в Уелс, на която ще участва и самият Обама. На срещата на високо равнище се очаква да бъдат оповестени нови икономически санкции срещу Кремъл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 7 rate down comment 7
Xamsterdamm
преди 9 години
Заплахата в Русия се нарича мутроолигархия с КГБ контрол. Хаяско няма да се детронира сам, нито да унищожи собствената си среда.Жалко че руснаците излязоха същия *** и овчедушен народ като българите когато дойде време да избесят политиците си. Ще патят още много.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 2
supertrader
преди 9 години
На Путин не му е целта да не бъдеш заличен от Земята а да ти продава газ и петрол срещу пари които за да спечелиш трябва да си продадеш децата и да изнасяме на Запад хора като картофи.Левите и псевдодесните са *** и за жалост друго няма в момента, но ще се появи една руса жена която е шеф на банка в момента и ще им го каже право в очите какво си мисли за тях..а те ще избягат в чужбина при парите си които там ще се стопят като пролетен сняг..сиреч това са едни *** тормозещи хората тук за нищо..А Путин ще се отметне от всичките си договори и проекти за които сега настоява и ги обявява за Велики.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 11
kane
преди 9 години
Един народ но с рзлична вяра - едните са католици/ род сектанти/, поклонници на фашизма другите мирни православни ... Путин е имал предвид че са един народ с източната част на бивша УкрайнаФашистите от НАТО обаче имат различен аршин за мерене в Югославия и в Украйна, нали!? А иначе са големи "демократи"... долна *** фашистка Ако България не стои плътно до Русия и Сърбия ще бъде заличена от лицето на земята след години - като вече си мисля че тов ае основната цел, но българите са си тъпички и пак за "десните" ще си гласуват другия месецза Тиквата дето ходи до Си Ай Ей и Щази да му казват какво да прави и за други дени палячовци. Не казвам че левите в РБ не са смешници също, но е по-добре от десните, къде бъдещето ни не е гарантирано изобщо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 5
STRAHO
преди 9 години
http://***.youtube.com/watch?v=CtjJ8gcbcqU&feature=share
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 4
kefala
преди 9 години
Особено от сифилис!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 10
STRAHO
преди 9 години
""Украинците и руснаците на практика са един народ", отбеляза още Путин."Така си е но точно в това американците намериха слабо място. Докато и последния руснак не се назове украинец, всичко лошо което се случва на Украйна ще бъде приписвано на Русия. Дори бабичките рускини ще бъдат дамгосвани като терористи. Много сходна стратегия с македонизма и българщината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 8
dr.5rov
преди 9 години
"Многократно и умишлено Русия е нарушила суверенитета и териториалната цялост на Украйна", каза Обама.Многократно и умишлено САЩ е нарушила суверенитета и териториалната цялост на Ирак, Сирия,..., каза Путин.Каква симетрия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още