IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GTC отбелязва 10 години в България с инвестиция от 60 млн. евро в нов бизнес център

Advance Business Center се намира на самия вход на Бизнес парк София

09:00 | 18.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
GTC отбелязва 10 години в България с инвестиция от 60 млн. евро в нов бизнес център

През 2017 г. полската група GTC отбелязва 10 години от успешното си присъствие на българския пазар за недвижими имоти с официалния старт на изграждането на Advance Business Center. Стойността на планираната инвестиция е 60 млн. евро.

Advance Business Center се намира на самия вход на Бизнес парк София - район, който вече е традиционен дом на големи бизнес компании, и ще предлага 32 000 кв. м офис площи от клас А.

Едно от основните преимущества на проекта е локацията, която освен с непосредствената си близост до Бизнес парк София, осигурява и бърза връзка с метро (на около 50 м се намира метростанция „Бизнес парк“), както и директен достъп до Околовръстен път София, които подсигуряват бързи връзки както с обществения транспорт, така и с частен.

Advance Business Center се реализира в две фази, които ще бъдат завършени през два периода на 2019 г. Първата фаза включва изграждането на офис сграда, която разполага с 15 000 кв. м първокласни офис помещения, разположени на 9 етажа, както и 270 подземни парко места.

Офис частта осигурява отлични условия за работни места на над 5 000 специалисти, като разбира се, площите са планирани гъвкаво, така че да отговорят на спецификите на всеки бизнес.

Освен „зеленото“ лоби, работещите ще си наслаждават и на 2 големи тераси на 3-ти и 9-ти етаж, които допълват зелената природна атмосфера на Advance Business Centre. Във втората фаза се реализират офис площи на 17 500 кв. м на 11 етажа, за които са предвидени 304 подземни паркоместа.

„Чрез реализирането на Advance Business Center GTC внедрява на българския пазар модерен архитектурен дизайн, новаторско инжинерство и нов тип управление на собствеността, с цел бизнесите, които намерят своя дом в него, да имат вдъхновяваща работна среда, която повишава производителността, благосъстоянието и креативоността на своите служители“, коментира Томас Курцман, главен изпълнителен директор на GTC Group.

Наред с отличната си локация, изключителна архитектура и най-модерни технологии, Advance Business Center предлага големи етажни плочи – 1 700 кв. м е типовият етаж в сградата, и концепция „open space” , които позволяват гъвкаво и лесно преконфигуриране на офисите, отговарящи на всяко изискване на наемателите.

Следвайки водещите европейски тенденции за устойчиво изграждане на офиси, Advance Business Center е в процедура за сертифициране с LEED Gold Green сертификат, като по този начин осигурява добавена стойност на потенциалните си обитатели чрез по-висока енергийна ефективност и по-ниски оперативни разходи за работно пространство. Паркинг за велосипеди и електрически автомобили, както и специално проектирани зелени зони около сградата и терасите, са сред другите удобства за бъдещите служители.

„От дългогодишния ни опит знаем, че не е достатъчно само да се изгради забележителен архитектурен проект на офис сгради, а от изключително значение са безупречна поддръжка и допълнителни услуги, които предлагаме на наемателите. Нашата цел е да създадем съвременен модерен проект, способен да задоволи изискванията на работещите и начина на живот на нашите наематели, за да ги вдъхнови да разгърнат своя бизнес потенциал“, добави Томас Курзман.

Концепцията за проекта е направена от Gobli Architects, а архитектурният проект принадлежи на Planning Architectural Studio. Посетителите и служителите в Advance Business Center могат да се възползват от удобства на място, включително ресторант и кафене, както и градина за почивка и отдих. Всички удобства са проектирани така, че компаниите, които ще намерят своя нов дом в Advance Business Center, могат да осигурят на своите служители продуктивна среда за постигане на високи резултати.

GTC Group е водещ инвеститор в сектора на недвижимите имоти в Полша и три столици в Централна и Източна Европа. Компанията оперира в Полша, Румъния, Унгария, Хърватия, Сърбия и България. Групата е създадена през 1994 г.

Днес GTC управлява активно портфолио от 36 търговски обекта, предоставящи 614 хил. кв. м офис и търговски площи, на своите наематели и клиенти в Полша, Белград, Будапеща, Букурещ и Загреб. Освен това, GTC има търговски и офис сгради в столиците на Централна и Източна Европа, от които 110 хил. кв. м са в строеж. В началото на годината компанията обяви успешната продажба на два от основните си активи в България – търговските центрове Mall Galleria Бургас и Mall Galleria Стара Загора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още