IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри увеличението на капитала на Софарма Имоти

„Евроинс” АД планира да извършва дейност в Гърция, става ясно от последното редовно заседание на КФН

15:56 | 18.08.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;&bdquo;Софарма имоти&rdquo; АДСИЦ</em></p>

Илюстрация: „Софарма имоти” АДСИЦ

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърждава проспекта за първично публично предлагане на емисия в размер на 850 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 6,50 лв. всяка една, които ще бъдат издадени от „Софарма имоти” АДСИЦ в резултат на увеличаване на капитала на дружеството.

Комисията вписва емисията акции в процес на емитиране във водения от КФН регистър. По традиция дружеството използва средствата от увеличението на капитала за плащане на дивидент, тъй като средствата от печалбата (разпределена като дивидент) отиват за погасяване на кредити (на практика се получава намаление на заемния капитал за сметка на собствения).

Също така на последното си заседание КФН е отнела лиценза на ЗК „Надежда“ АД за извършване на застрахователна дейност за всички класове застраховки и забранява на дружеството да сключва нови застрахователни договори и договори по активно презастраховане по всички класове застраховки за срок от 6 месеца, считано от датата на издаване на настоящото решение. Решението е взето на заседание на регулаторния орган от 17 август 2017 г. Забранява се и свободното разпореждане с активи на застрахователната компания до започване на производство по ликвидация или несъстоятелност.

С друго решение от заседанието си КФН изпраща писмо до надзорния орган на Гърция по повод на намерението на ЗД „Евроинс” АД да извършва дейност на територията на южната ни съседака  чрез създаване на местен клон.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава акции в някои от изброените дружества.

Свързани компании:

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още