IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма Трейдинг създава марка аптеки Sopharmacy

Създадено е дъщерно дружество Софармаси 2 ЕООД с предмет на дейност франчайзинг и консултантски услуги

09:09 | 02.06.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Софарма Трейдинг създава марка аптеки Sopharmacy

Софарма Трейдинг АД стартира нова концепция аптеки под марката Sopharmacy, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Концепцията на новите аптеки е разработена с помощта на международни експерти, като предлага съвременен подход в обслужването на здравните потребности като индивидуална професионална консултация, продуктово портфолио разположено в ясни категории и среда – открита и улесняваща търсенето и достъпа на пациентите.

Във връзка с тези планове Съветът на директорите на Софарма Трейдинг АД е взел решение за регистрация на дружество Софармаси 2 ЕООД с предмет на дейност франчайзинг и консултантски услуги. Дъщерната компания може да открива свои клонове и представителства, да участва в учредяването на нови дружества в страната и чужбина и/или да придобива дялове във вече учредени такива.

През февруари тази година бе обявено и създаването на дъщерното дружество Софармаси ЕООД, което отново се занимава с франчайзинг и консултантски дейности.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Софарма Трейдинг АД приключи четвъртия месец на 2015 г. с печалба преди данъци от 1,44 млн. лв. при ръст с 5% на годишна база.  Акумулираната печалба преди данъци на компанията за периода януари – април нараства с 6% до 5,02 млн. лв.

Продажбите на стоки за януари-април 2015 г. са 200 млн. лв., като нарастват с 4% на годишна база. Само за април продажбите на стоки са за 47 млн. лв.

За 19 юни 2015 г. е свикано Общо събрание на акционерите на Софарма Трейдинг АД, като е предложен брутен дивидент от 0,27 лв. на акция или 83% от цялата печалба. За дивидент са предложени общо 8,88 млн. лв.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава 1 акция в капитала на дружеството.
 

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още