IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма Трейдинг е учредило дружество за франчайзинг и консултантски услуги

Софармаси ЕООД ще може да открива свои клонове и представителства, както и да участва в учредяването на нови дружества в страната и чужбина

08:51 | 13.02.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Софарма Трейдинг е учредило дружество за франчайзинг и консултантски услуги

Софарма Трейдинг АД регистрира търговското дружество Софармаси ЕООД, което ще се занимава с франчайзинг и консултантски дейности, съобщи дружеството чрез БФБ-София. Софармаси ЕООД е първото дъщерно дружество на Софарма Трейдинг АД.

То е регистрирано на 19 януари 2015 г., с капитал от 5000 лева, като едноличен собственик е Софарма Трейдинг АД. Седалището на дружеството се намира на адрес гр. София, ж.к. Изток, ул. Лъчезар Станчев №5, Софарма Бизнес Тауърс, сграда „А“, ет.12.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
В учредителния договор на Софармаси ЕООД е записано, че може да открива свои клонове и представителства, както и да участва в учредяването на нови дружества в страната и чужбина и/или да придобива дялове във вече учредени дружества в страната и чужбина.

Софарма Трейндинг АД развива дистрибуция на фармацевтични продукти, медицинска техника, здравословни храни. Основен акционер в компанията е Софарма АД с дял от 71,89% към 31 декември 2014 г.

Софарма Трейдинг АД отчете 24% ръст на брутната печалба до 13,1 млн. лв. за 2014 г. Консолидираните продажби нараснаха с 14% на годишна база до 581,5 млн. лв.

Акциите на Софарма Трейдинг АД поскъпват с 44% в последните 12 месеца до 5,34 лв. за брой и 175,5 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,23 лв. на акция.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още