IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CBS води преговори с Apple за нова телевизионна сделка

Tелевизията се отдалечава от модела на абонаментните пакети с 200 канала, заяви изпълнителният директор на CBS Лесли Муунвес

13:01 | 28.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на CBS Лесли Муунвес се е срещнал с представители на Apple миналата седмица, за да обсъдят сделка, свързана с телевизионния бизнес. Това разкри самият той по време на технологична конференция на 27-и май, посочвайки, че дискусиите и преговорите за сделката вече са в ход, предава Ройтерс.

"Вероятно ще сключим сделка с Apple TV”, коментира Муунвес по време на дискусия в рамките на конференция, домакин на която беше онлайн изданието Re/code.

Муунвес се е срещнал със старши вицепрезидента на Apple Еди Кю, който отговаря за интернет софтуера и услугите.

Главният изпълнителен директор на CBS твърди, че телевизията се отдалечава от модела на абонаментните пакети с 200 канала, тъй като хората гледат все по-малко канали.

Той изрази увереността си, че Apple ще предложи по-евтини телевизионни пакети, които ще включват по-малък брой канали.

Преди няколко дни Apple обяви, че Джони Айв, който отговаря за дизайна на голяма част от ключовите ѝ продукти, е назначен на поста директор по дизайна. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още