IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony набира средства от продажбата на акции, за да инвестира в сензори

Компанията навлиза в инвестиционен етап, обяви говорителят ѝ

12:34 | 30.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Японският технологичен концерн Sony Corp. възнамерява да събере около 440 млрд. йени (3,6 млрд. долара) от продажбата на акции и конвертируеми облигации, за да финансира увеличението на производството на сензори за изображения, използвани в смартфони, предава Bloomberg.

Това ще бъде първата продажба на акции на Sony от 1989 г. насам. От компанията обявиха, че тя ще бъде публична и ще се случи в Япония и отвъд океана. 

Главният изпълнителен директор на компанията Казуо Хираи се фокусира върху сензорите за изображения, игрите и забавлението в опит да съживи растежа на Sony. Компанията прогнозира годишна печалба за пръв път от три години.

Компанията твърди, че увеличавай четири пъти инвестицията си в чипове до 290 млрд. йени тази година, за да отговори на скока в ползването на сензори в смартфоните на Apple и Samsung Electronics.

Sony очаква приходите от продажби на сензори за изображения да се увеличат с 62% до 1,5 трлн. йени през следващите три години.

Цената на акциите на компанията се сви във вторник с 3,8% до 3461,5 йени. Това е най-големият спад от 18-и септември миналата година. През тази година акциите на компанията поскъпнаха с 40 на сто.

„Преминахме през фаза на преструктуриране и сега навлизаме в инвестиционен етап“, заяви говорителят на компанията Ясухиро Окада. По думите му приходите ще бъдат използвани за увеличаване на капацитета на бизнеса с чипове. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още