IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony пуска през юли първото устройство от програмата си за иновации

Японската компания се опитва да насърчи новите проекти

12:46 | 10.06.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Sony Corp ще покаже първото устройство от своята програма за иновации през юли тази година, пише Bloomberg, позовавайки се на източник, запознат с въпроса.

Устройството представлява хъб за интелигентна автоматизация на дома, който може да контролира температурата и уредите от разстояние, посочва източникът, пожелал да остане анонимен. Джаджата ще бъде пусната за продажба през юли, като тогава ще стартира онлайн кампания за предварителни поръчки.

Главният изпълнителен директор на Sony Казуо Хирай работи за съживяването на иновациите в компанията, която създаде прочутия Walkman и телевизорите Trinitron преди да се сблъска с големи конкуренти като Apple и Samsung Electronics, което доведе до рекордни загуби за нея.

Той стартира програмата Seed Acceleration през 2014 г., като насърчава служителите да споделят всякакви идеи и подкрепя интересните такива. Само при първия кръг на набиране на проекти, бяха събрани 187 предложения.

Кандидат-предприемачите работят в екипи по петима души и могат да привличат външни лица, като имат тримесечен срок за завършване на проектите си. След редица тестове и прослушвания на екипите крайният продукт отива при Хирай, който тества самите прототипи. Крайният продукт може да попадне в ръцете на някое от подразделенията на Sony или да стане причина за създаването на нова независима компания.

Въпреки че Sony е финансирала само няколко нови продукта през вътрешните си програми за стартъпи в миналото, умният хъб е първият, който е на път да излезе от програмата.

Освен с парите от Sony устройството ще бъде финансирано и чрез онлайн кампания за набиране на средства, насочена към подпомагане заплащането на първоначалните разходи, старта на производството и привличането на разработчици, твърди източникът.

Едно преносимо устройство от SAP също е близо до одобрение и може да премине в процес на набиране на средства чрез краудфъндинг, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още