IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи поглед към европейската Honda Civic

Хечбекът ще има премиера в Женева

15:37 | 11.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Honda</em></p>

Снимка: Honda

Първо изображение на новото поколение на хечбека Civic разкри японската компания Honda. Моделът ще бъде представен като прототип на стартиращото през март изложение в Женева, като серийната версия трябва да бъде готова преди края на тази година.

Honda вече пусна на пазара в САЩ новото поколение Civic във версии седан и купе. Модификацията хечбек, представена на снимката, трябва да бъде в европейските шоуруми на марката най-късно в началото на 2017 г.

Този модел ще се произвежда във Великобритания, като ще предлага глобално, включително в САЩ и Европа. Към момента е ясно, че първо ще се появи моделът с 5 врати, а по-късно ще бъде въведен и вариант с 3 врати.

Снимката разкрива единствено задната част на автомобила, която е изпълнена в стила на вече показаните седан и купе. LED светлините са във форма на бумеранг, като представляват продължение на фиксирания спойлер. Като цяло дизайнът на Civic остава спортен и атрактивен, демонстрирайки монтирани централно двойни ауспуси, дифузьор и широки арки на калниците.

За 10-ото поколение на европейския Civic вече бе официално обявено, че ще получи нова гама двигатели VTEC Turbo. Базовият е 1,0-литров с три цилиндъра, като развива мощност от около 130 к.с. и максимален въртящ момент от 200 Нм. По-големият е 1,5-литров с четири цилиндъра и генерира 175 к.с. и 220 Нм.

Предвижда се и 2,0-литров мотор с над 300 к.с., който е предназначен за версията Type R.

Допълнителна информация ще бъде налична в началото на месец март, когато ще се състои премиерата на прототипа. На изложението в Женева ще видим също така задвижваната с водород Honda Clarity Fuel Cell, концепцията Jazz Keenlight, както и дългоочакваната NSX в серийната си модификация за Европа.

Още за Honda Civic четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още