IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глобалните инвестиции в бизнес имоти се увеличават през първото тримесечие

САЩ и Великобритания са основните двигатели за ръстовете в Америка и Европа

15:36 | 24.04.15 г.
Глобалните инвестиции в бизнес имоти се увеличават през първото тримесечие

Преките инвестиции в бизнес имоти в глобален мащаб са нараснали с 4 на сто през първото тримесечие на годишна база до 148 млрд. долара, според данни на консултантската компания JLL, цитирани от онлайн изданието property-magazine.eu.

JLL очаква обемът на глобалните инвестиции в бизнес имоти през тази година да достигне 740-760 млрд. долара - с 4 на сто над обема, регистриран през 2014 г.

Най-добро представяне постигат пазарите в Америка с 18 на сто годишен ръст на обемите до 73 млрд. долара, докато в Азиатско-тихоокеанския регион е отчетен по-слаб от средното в световен мащаб ръст (3% до 24 млрд. долара).

Що се отнася до обема на инвестициите в бизнес имоти в Европа, Близкия изток и Африка, в доларово изражение те отбелязват спад от 11 на сто до 51 млрд. долара през първите три месеца на годината спрямо първите три месеца на миналата година. В местна валута обаче е отчетен ръст от 8 на сто, който се определя основно от по-засилената активност на пазара във Великобритания.

САЩ е основният двигател на ръста на инвестициите в бизнес имоти през първото тримесечие в Америка. В страната е регистрирано увеличение на трансакциите с 26 на сто на годишна база, което компенсира спадовете в Латинска Америка и Канада, отчита компанията.

Най-атрактивни за инвеститорите са офис сградите и индустриалните имоти, към които са насочени 43% от инвестициите в сектора през първите три месеца на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още