IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mitsubishi показа последния Lancer Evolution

Легендарният модел разполага с мощност от 480 к.с.

13:08 | 29.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Lancer Evolution X Final Concept.<em> Снимка: Mitsubishi </em></p>

Lancer Evolution X Final Concept. Снимка: Mitsubishi

Финалната версия на последното поколение Lancer Evolution бе представена от Mitsubishi. Моделът носи името Mitsubishi Lancer Evolution X Final Concept и ще дебютира пред публика по време на автосалона в Токио през януари.

За спирането на Lancer Evolution се говори от доста време, като преди около месец новината бе потвърдена официално от японската компания. Последната модификация на десетото поколение на спортната икона е базирана на версията Lancer Evolution GSR, но разполага с редица подобрения.

Най-важните от тях са под предния капак, където е поставен познания 2.0-литров двигател с четири цилиндъра и двойно турбо. Той обаче е снабден с турбина HKS и оптимизирани всмукателна и изпускателна системи, както и с препрограмиран блок на управлението. В резултат на това финалният Lancer Evolution генерира мощност от 480 к.с. Трансмисията е 5-степенна механична и предава въртящия момент към 4-те колела.

Външността на модела се отличава с черна матова боя, допълнителни хромирани детайли, 19-инчови ковани джанти RAYS и спойлери на покрива и багажника. Поставено е и регулируемо окачване HKS.

Финалният модел ще бъде произведен в къса серия, най-вероятно от 2000 екземпляра. Всички подробности ще станат ясни в началото на януари по време на автосалона в Токио.

Що се касае до наследника на Lancer Evolution, то пряк такъв най-вероятно няма да има. Очаква се Mitsubishi да замести модела с нов спортен кросовър.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още