IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tata демонстрира нов стил

В Женева индийците показаха кросовъра Hexa

12:20 | 06.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимкa: Automedia.bg</em></p>

Снимкa: Automedia.bg

Индийската компания Tata, станала популярна със смеховития мъник Nano, демонстрира новата си посока на развитие. Под прожекторите на салона в Женева компанията показа проходимия модел Hexa, който е предназначен за световните пазари, включително Европа.

Tata Hexa засега е концепция, но от индийската компания подчертаха, че серийният модел ще бъде почти аналогичен като дизайн. За разлика от предишните машини с тази марка новият кросовър демонстрира оригинални и стилни форми, като дизайнът му не отстъпва на европейските и японски конкуренти.

Моделът е базиран на Tata Aria и предлага 6 места, разпределени в конфигурация 2+2+2. Размерите на Hexa са 4764 мм дължина, 1895 мм широчина и 1780 мм височина. Междуосието достига 2850 мм.

По време на премиерата от индийската компания, която е собственик на Jaguar Land Rover, заявиха, че концептът Hexa не просто представя новия дизайнерски език на Tata, но и демонстрира два бъдещи модела - SUV и пикап. Към момента обаче не е ясно кога ще ги видим на пазара.

Концепцията е снабдена с 2.2-литров дизелов двигател с четири цилиндъра, който генерира мощност от 156 к.с. и 400 Нм максимален въртящ момент, достъпен между 1700 и 2700 об/мин. Агрегатът може да бъде оборудван със система 4х4.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още