IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският фармацевтичен концерн Abbott "се вталява"

Mylan придобива бизнеса с генерични лекарства в индустриализираните страни за 5,3 млрд. долара

20:21 | 14.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Американският фармацевтичен концерн  Abbott "се вталява"

Американският фармацевтичен концерн  Abbott продължава радикално да се преструктурира. По отношение на лекарствата компанията ще продължи да се фокусира върху продажбата на генерични медикаменти на развиващите се пазари. Дейностите на поделението за генерични лекарства в индустриализираните страни американците предоставят на американския конкурент Mylan. Сделката има обем от 5,3 млрд. долара, предава Wall Street Journal.

Сливащото се подразделение на Abbott има годишен оборот от 2 млрд. долара. Фармацевтична компания очаква фокусът върху генеричните продукти на развиващите се пазари да ѝ донесе устойчив растеж, защото там все повече хора ще имат достъп до здравни грижи, а и населението продължава да се увеличава. В Abbott остават общи дейности с годишен оборот от 2,9 милиарда долара и двуцифрени темпове на растеж.

За продажбата на бизнеса си Abbott ще получи първоначално акции на Mylan, но няма да ги задържи дълго. Вместо това компанията иска да продаде дела си и да използва парите за обещаващи придобивания и инвестиции.

Abbott вече веднъж бе разделена. В началото на 2013 г. групата се раздели от своя бизнес със специални лекарства с рецепти и след това се фокусира върху диагностика, медицински технологии, хранене и генерични лекарства. Останалите области извън генеричния диапазон не са засегнати от обявеното сега разделяне, пояснява концернът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още