IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данните от Япония изпратиха Wall Street на червена територия*

Статистиката за БВП на Страната на изгряващото слънце през второто тримесечие изпрати в червения сектор и индексите в Европа

17:44 | 12.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Данните от Япония изпратиха Wall Street на червена територия*

Американските фондови борси отстъпват в началото на сесията в понеделник. Очакванията са търговията през днешния ден да мине под знака на икономическите данни от Япония, съобщава MarketWatch.

Широкият бенчмарк S&P 500 отстъпва с 0,3% до 1 687 пункта. Индексът на сините чипове Dow Jones от своя страна е надолу също с 0,3 на сто до 15 395 пункта.

През миналата седмица и двата индикатора отстъпиха от позициите си. S&P 500 изгуби 1%, докато Dow се смъкна с 1,5 на сто.

Технологично ориентираният индекс Nasdaq Composite се покачва леко с 0,1 на сто до 3 657 пункта. Миналата седмица показателят се смъкна с 0,8%.

Вутер Стукербум, стратег в Russell Investment, заяви, че пазарите "така или иначе далеч надхвърлят потенциала си", но данните за японския растеж не са помогнали за подобряването на настроенията както в САЩ, така и в Япония.

В Япония Nikkei изгуби 0,7% на фона на ръста на БВП от 2,6 на сто през второто тримесечие. Прогнозите на анализаторите бяха за 3,6% ръст на икономиката.

"В много близкото бъдеще ние очакваме възстановяване на възходящия тренд", каза Брус Битълс, главен инвестиционен стратег в RW Baird. Той добави, че най-силната подкрепа за пазарите продължава да оказва монетарната политика на Фед.

При другите основни пазари в Азия в понеделник Shanghai Composite и Hang Seng завършиха с повишения от съответно 2,4% и 2,1 на сто след информацията, че Пекин "тихо предлага финансови стимули" за ключови градове и провинции в подкрепа на местните икономики.

Европейските акции от своя страна се потопят в понеделник на фона на смесените новини от Азия.

Акциите на BlackBerry Ltd обаче се изкачват с 5%, след като от производителят на смартфони обяви, че е възможна смяна на собствеността.

Apple напредна с 1% след представения през почивните дни доклад, според който следващият iPhone ще дебютира на 10-ти септември.

* Данните са актуални към 17:10 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още