IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп е разочарован от бездействието на Китай за Северна Корея

Пхенян изстреля балистична ракета, която би могла да достигне до бреговете на Лос Анджелис

09:02 | 30.07.17 г.
Доналд Тръмп е разочарован от бездействието на Китай за Северна Корея

Американският президент Доналд Тръмп изрази в Twitter своето разочарование от Китай и бездействието му спрямо Северна Корея, предадоха световните агенции.

"Предишните американски лидери дадоха възможност на Китай да печели стотици милиарди долари годишно от търговия, но той не прави нищо със Северна Корея за нас, само говори. Няма да допуснем това да продължава повече. Китай може лесно да режи този проблем!", пише президентът, цитиран от Асошиейтед прес.

В петък през нощта Северна Корея извърши второ изпитание на междуконтинентална ракета, припомня АП. Тя може да достигне бреговете на Лос Анджелис.

В друга поредица постове в социалната мрежа Тръмп изрази недоволство от републиканските сенатори и провалилите се техни усилия за отменяне и замяна на закона за здравеопазването на бившия президент Барак Обама.

Тръмп подчерта, че освен ако не са "пълни кръшкачи", усилието не е опропастено и настоя за ново гласуване преди да се гласува който и да било друг законопроект.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още