IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GE понижи прогнозата си за печалба за 2017 г. заради трудно тримесечие

Корекцията подчертава сериозните предизвикателства, пред които се изправя главният изпълнителен директор Джон Фланъри

14:52 | 20.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската корпорация General Electric понижи прогнозата си за печалба за 2017 г., докато новият шеф се бори с един от най-дълбоките спадове в историята на легендарния производител, съобщава Bloomberg.

Корекцията подчертава сериозните предизвикателства, пред които се изправя главният изпълнителен директор Джон Фланъри, който пое поста от Джефри Имелт през август. Изправена пред препятствия от слаби парични потоци до сриващи се пазари на електроенергия, GE засега е най-големият губещ в Dow Jones Industrial Average за тази година като пазарната капитализация на компанията е намаляла с една четвърт.

„Това бе много предизвикателно тримесечие“, каза Фланъри в изявление. „Макар че представянето на повечето ни бизнеси е стабилно, то бе засенчено от спад на енергийния ни отдел на един труден пазар“, обясни още той.

Коригираната печалба тази година се очаква бъде между 1,05 и 1,10 долара на акция спрямо предишния диапазон от 1,60 и 1,70 долара на акция, обяви GE в петък. Анализаторите очакваха 1,54 долара на акция, сочи средна оценка, компилирана от Bloomberg.

Понижението е поредният ход в развитие, което се оформя като драматично препозициониране на GE при сегашното управление. Фланъри този месеци приветства представител на инвеститора Trian Fund Management в борда на GE и обяви няколко промени в управлението. Той се опитва да намали силно разходите и заяви, че ще обмисли всички опции, включително промени в портфолиото.

Акциите на компанията се сринаха с 4,5% до 22,52 долара в предпазарната търговия в Ню Йорк.

Производителят на самолетни двигатели и газови турбини отчете коригирана печалба от 29 цента на акция за третото тримесечие, което е доста под средната оценка за 50 цента в анкета на Bloomberg. Общата печалба възлиза на 1,91 млрд. долара спрямо 2,1 млрд. долара за същия период на миналата година. Приходите са се увеличили до 33,47 млрд. долара от 29,27 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още